Diensten makelaars

Woning fotografie

Ik werk al een paar jaar als woningfotograaf en heb al vele woningen op de foto mogen zetten. Ik weet dus als geen anders hoe een goede eerste verkoop foto hoort te zijn. Het is erg belangrijk bij woningfotografie dat we het huis vast leggen op de juiste manier en dat de mooie elementen van de woning worden belicht. Daarom is het van groot belang dat woningen voor mijn komst verkoop klaar gemaakt worden of dat u onze vastgoedstyling dienst erbij boekt.

Ik werk met natuurlijk licht en weet de ruimte zo vast te leggen met mijn groothoeklens dat het geen vertekend beeld geeft van de ruimtes. Een grauwe dag? Ook daar doen we wat aan met onze nabewerking zodat het huis toch aantrekkelijk oogt voor de verkoop presentatie.

Linovas Woningfotografie & Vastgoedstyling
Linovas Woningfotografie & Vastgoedstyling

Hoogte fotografie

Wilt u uw woning presentatie nog verder uitbreiden kies dan voor hoogtefotografie. Hoogtefotografie geeft vanaf een ander perspectief een goed beeld van de gehele woning, tuin of perceel. Vooral als u landelijk woont is hoogtefotografie erg aan te raden.

Hoogtefotografie is aantrekkelijk omdat je veel meer in beeld kunt brengen. Zo zie je goed de ligging van de woning of uw hele perceel in beeld. De foto’s worden op een hoogte van 6 meter gemaakt. Hoogte foto’s geven zelfs nog een beter beeld van een woning dan een drone die vaak van bovenaf foto’s of video’s maakt en waar veel regels en wetten aan zitten. Dus niet op elke locatie mag gebruik worden gemaakt van een drone. Met hoogtefotografie mag dit wel!

360 graden fotografie

Bij 360 graden fotografie krijgt u een rondleiding door de woning. U kunt met de 360 tour op een ruimte in huis klikken en in de ruimte rond kijken. Hierdoor is het ook mogelijk om bezichtiging in de toekomst via een VR bril te doen.

360 graden fotografie wordt vaak toegevoegd aan de woningpresentatie. Kopers krijgen een goed beeld van de woning omdat het lijkt of ze zelf in de ruimte staan. Je kunt daardoor ook niets verbergen met 360 graden fotografie. Zorg er dus altijd voor dat de woning extra goed is opgeruimd.

Linovas Woningfotografie & Vastgoedstyling
Linovas Woningfotografie & Vastgoedstyling

Woning video

Woningvideo bied ik aan op twee manieren. Ik maak een video terwijl ik door de woning loop zoals je meestal terug ziet op Funda. Ik loop per verdieping door de woning en film daar alle ruimtes. Het is bij een video lastig om dingen te verplaatsen dus zorg ook hier weer voor een opgeruimd huis! De andere manier waarop een woningvideo kan worden aangeboden is door middel van een slideshow van de gemaakte foto’s.

Wat maakt een video nou zo belangrijk? Kopers vinden het fijn om de indeling van een woning te zien. Door de video krijgen ze een nog beter beeld waar wat in het huis zit. Een visualisatie is altijd makkelijker dan slechts een plattegrond of een paar foto’s. En daarnaast is het bij Funda hoe meer verschillende producten je aanlevert hoe hoger je woning geplaatst wordt op Funda.

Plattegronden

Vrijwel elk huis op Funda heeft tegenwoordig een plattegrond. Kopers kunnen veel informatie halen uit plattegronden over hun nieuwe woning, zoals afmetingen maar ook de indeling van de woning wordt duidelijker met een plattegrond.

Plattegronden maak ik aan de hand van bestaande bouwtekeningen. Deze worden door de verkopende partij gecontroleerd op eventuele aanpassingen. Mochten er geen plattegronden van de woning aanwezig zijn kom ik graag de woning voor u inmeten volgens de NEN 2580 normen.

Linovas Woningfotografie & Vastgoedstyling
Linovas Woningfotografie & Vastgoedstyling

Inmeten NEN 2580

Naast het maken van plattegronden van bestaande bouwtekening bied ik ook het inmeten van een woning aan (NEN 2580). Dit is een veel voorkomend product omdat mensen vaak geen recente of kloppende plattegronden hebben of niet alle maten op de plattegrond aanwezig zijn die tegenwoordig nodig zijn voor het meetrapport. Daarom meet ik vaak de woning helemaal handmatig in als ik de foto’s komen maken. Zo weten we zeker dat alle maten kloppen en er een goed meetrapport kan worden opgesteld, ook wel BBMI genoemd. NEN 2580 normen zijn opgesteld door NVM, VastgoedPRO en VBO om kwaliteit te waarborgen.

Vastgoedstyling

Sinds kort verzorg ik als Stylist ook de vastgoedstyling van een woning die in de verkoop komt. Dit houd in dat ik de woning helemaal doorloop en klaar maak voor de foto’s. Ik zorg dat alle ruimtes opgeruimd zijn, sfeervol zijn ingericht in de beste opstelling voor die ruimte. Ook zorg ik ervoor dat alle functies en mogelijkheden van de ruimtes duidelijk zichtbaar zijn voor kopers. Ik maken de woning neutraal zodat nieuwe kopers hun eigen meubels er in kunnen zien staan en niet afgeleid worden door spullen of smaken van de huidige bewoners.

Daarna worden de verkoopfoto’s gemaakt. Het is de bedoeling dat de styling blijft tijdens de verkoop, zodat de woning ook echt lijkt op de foto’s. Heeft u een kijkdag en weet u zelf niet meer hoe de styling er uit zag. Ik kom graag nog even langs om de woning klaar te maken voor de kijkdag.

Linovas Woningfotografie & Vastgoedstyling
Linovas Woningfotografie & Vastgoedstyling

Art Impression

Heeft u een verouderde badkamer, keuken of is de gehele woning aan een opknapbeurt toe? Met art impression kan ik een 3D-tekening maken van hoe het huis verbouwd zou kunnen worden of welke mogelijkheden de woning nog meer biedt. Ik maak foto’s van de huidige woning. En een specialist maakt daar een mooie moderne 3D-tekening van zodat kopers kunnen zien of de woning na een verbouwing aan hun wensen kan voldoen.

Linovas Woningfotografie & Vastgoedstyling
Linovas Woningfotografie & Vastgoedstyling
Linovas Woningfotografie & Vastgoedstyling
Linovas Woningfotografie & Vastgoedstyling